Joguines de fusta Grapat - Peces soltes, Mandales i Joc Heurístic

Grapat és una empresa catalana de Figueres (Alt Empordà) que va néixer l’any 2015 sota la filosofia que a vegades menys és més. Menys joguines, menys interrupcions, menys instruccions.

Mostra 1–48 de 75 resultats

És un projecte familiar que està compromès amb el medi ambient i que interpreta el joc com una necessitat bàsica de qualsevol infant. Tots els seus materials són naturals i estan inspirats en la pedagogia Waldorf.

Tenen plena confiança en el joc lliure i desestructurat, és a dir, aquell que apareix de forma espontània quan el nen o nena creu que és el moment oportú. Aquesta manera de jugar ens sorprèn diàriament ja que l’infant crea i transforma a la seva manera. No hi ha instruccions, l’única premisa és deixar fer i que flueixi. Això provoca i incita a la creació de diversos mons: fantàstics, realistes o inventats.

Les joguines de Grapat aconsegueixen oblidar el temps i tan sols importa el moment.

Grapat s’ha estès a 44 països del món, arribant així a milers de nens i nenes que poden gaudir d’aquesta manera de jugar tan lliure i creativa.

Les peces poden transformar-se en material simbòlic per la creació d’històries i la construcció de petits mons, però també poden servir per jocs matemàtics, de llenguatge o sensorials.

Aquesta marca creu fermament en el creixement orgànic amb un ritme sostenible i totes les seves peces són pintades a mà minuciosament. L’empresa es focalitza també en la llarga durabilitat de les seves joguines, fan productes que puguin durar molts anys. Utilitzen el mínim de materials possibles i busquen crear models simples i ecològics que estimulin els sentits.

Totes les seves peces són fabricades amb fusta que prové de boscos sostenibles i cada una és única. Treballen amb tints en comptes de pintures acríliques per mantenir l’essència de la fusta i els acabats són fets amb ceres i olis d’origen vegetal.

Des del 2019 l’embalatge de Grapat és 100% lliure de plàstic. L’empresa aposta per utilitzar caixes de cartró per tal de contribuir al medi ambient i oferir la possibilitat de reutilitzar aquestes capses com a casa, garatge, cova, o tot allò que l’infant es pugui arribar a imaginar.

Grapat està compromès en la col·laboració amb diverses fundacionsque s’ocupen de persones amb discapacitat física o mental, encarregades de desenvolupar feines d’embalatge.

PECES SOLTES

Les peces soltes permeten al nen/a alinear-les, transportar-les, apilar-les o classificar-les de moltes maneres diferents. A més a més, es poden combinar amb altres objectes de l’exterior de la naturalesa per tal d’afavorir el contacte amb el nostre entorn més proper.
No hi ha cap norma ni que digui com s’han de fer servir, amb la qual cosa l’infant les utilitzarà de la manera que cregui més oportuna i la que li proporcioni més felicitat. Hi ha infinites possibilitats diferents de fer-les servir. Aquestes peces es presenten en la gama de colors de l’arc de Sant Martí.

MANDALES

Els nens i nenes també tenen la possibilitat de crear mandales, i tenint en compte les necessitats de cadascun, també es poden utilitzar en el joc simbòlic i durant la fase d’aprenentatge concret, com per exemple per contar, alinear o crear lletres.

JOC HEURÍSTIC

El joc heurístic és una de les característiques de les joguines Grapat, ja que permet als infants combinar o relacionar els objectes de manera autònoma i lliure i que s’interessin per les relacions que hi puguin haver entre ells.