Joguines per nens i nenes d’1 a 2 anys

L\'etapa d\'1 a 2 anys, és on el jugar forma part de l’aprenentatge diari que els ajudarà a conèixer el món i també a ells mateixos. És el millor moment per a que els adults comencin a jugar amb ells per tal de potenciar les relacions socials, la diversió, l’aprenentatge i el desenvolupament psicomotriu.

Mostra 1–48 de 592 resultats

Jocs i joguines per a nens i nenes d’1 i 2 anys
L’etapa d’un i dos anys, és on el jugar forma part de l’aprenentatge diari que els ajudarà a conèixer el món i també a ells mateixos. És el millor moment perquè comencin a jugar amb altres nens i nenes per tal de potenciar les relacions socials, la diversió, l’aprenentatge i el desenvolupament psicomotriu.
A partir del segon any de vida, els petits també acostumen a copiar els adults. Voldran fer de metges, de cuiners, de mecànics o de fusters i gaudiran aprenent coses noves que els ajudarà al seu desenvolupament.
El que aprenen els infants abans dels tres anys els pot condicionar.
El neurocientífic David Bueno afirma que el que aprenen els infants abans dels tres anys condiciona com serà el seu caràcter, el seu temperament, com serà la seva relació amb els altres i amb el món de l’aprenentatge durant tota la seva vida.
Però hem de tenir en compte que l’important és estimular, no sobreestimular.
Els hem de motivar amb jocs i joguines curioses, que ells remenin i puguin triar. Quan ells mateixos se’n cansin, apartaran el joc i buscaran noves coses.
Deixar-los jugar lliurement perquè puguin descobrir, a la seva manera, el seu entorn.

Comencen les primeres passes, o les intenten.
A partir d’un any (depèn de cada nen o nena) comencen a caminar. Això vol dir més independència, jocs i curiositats noves que impliquen activitats físiques:
Empènyer o arrossegar joguines amb rodes com cotxes, pilotes, caminadors, etc.
Xutar, pujar, saltar…
BALLAR cançons. Les cançons infantils els atrauen molt i si hi ha alguna coreografia encara ho fa més divertit. Això sí, poden estar dies, setmanes o mesos escoltant la mateixa música!

En aquestes edats comencen a perfeccionar la seva destresa manual.
Gaudeixen amb jocs i joguines on hagin d’utilitzar les mans, com ara jugar amb plastilina o, simplement, pintar amb pintures de dits.
Els llibres infantils prenen gran importància, amb pàgines gruixudes i amb molt de color per fomentar la seva capacitat cognitiva. Poden començar a girar les pàgines sense ajuda.
Mostraran interès amb aquelles joguines que tinguin palanques, botonets, sons i música, etc.
Adoren experimentar amb elements bàsics de la naturalesa com l’aigua o la terra, jugar i quedar ben bruts.
A partir dels 18 mesos l’infant se sent atret per altres jocs més complexes, com encaixar objectes de diferents formes i colors en els seus respectius forats, o construir torres amb peces bàsiques.
Tal i com hem comentat anteriorment, els nens i nenes s’ho passen bé posant-se a la pell dels més grans, i és per això que descobreixen els jocs d’imitació:
-Agafen el telèfon, fan adormir a una nina, cuinen…
Totes les etapes són boniques, i en aquesta comencem a veure com l’infant descobreix coses noves pel seu propi peu.
Una etapa preciosa on cada dia el nen/a ens pot sorprendre amb alguna paraula o acció nova per a ell.