Joguines per nens i nenes d’1 a 3 anys

L\'etapa d\'1 a 3 anys, és on el jugar forma part de l’aprenentatge diari que els ajudarà a conèixer el món i també a ells mateixos. És el millor moment per a que els adults comencin a jugar amb ells per tal de potenciar les relacions socials, la diversió, l’aprenentatge i el desenvolupament psicomotriu. Els encanta ballar, encaixar formes, pintar o jugar amb la pilota i totes les joguines mecàniques que tinguin llums i colors.

S'estan mostrant 1–24 de 103 resultats

Jocs i joguines per a nens i nenes d’1 a 3 anys.

Durant el segon any de vida, els nens i nenes també acostumen a copiar als seus pares. Voldran fer de metges, de cuiners, de mecànics o de fusters i gaudiran aprenent coses noves que les ajudaran al seu desenvolupament.

Tipus de jocs recomenats per a nens i nenes d’1 a 3 anys.

A continuació us llistem els tipus de jocs recomenats per a nens i nenes d’1 a 3 anys.

Jocs de motricitat

Els nens i nenes de 12 a 24 mesos ja saben caminar, amb la qual cosa gaudeix amb jocs que impliquin alguna activitat física:

Empenyent o arrossegant joguines amb rodes, com ara els cotxets, els camions o els carretons.
Tirant amb la ma o xutant una pilota
Ballant cançons. La música i les cançons infantils atrauen molts els més petits i són capaços d’escoltar les mateixes durant dies, setmanes i fins i tot mesos.

Jocs de destresa

En aquesta franja d’edat comencen a perfeccionar la seva destresa manual:

Gaudeixen amb jocs i joguines on hagin d’utilitzar les mans, com ara jugar amb plastilina o, simplement, pintar amb pintures de dits.
Els llibres infantils prenen gran importància, amb pàgines gruixudes i amb molt de color per fomentar la seva capacitat cognitiva.
Mostraran interès amb aquelles joguines que tinguin palanques, botonets, sons i música, botons, etc.
Adoren experimentar amb elements bàsics de la naturalesa com l’aigua o la terra, jugar i quedar ben bruts.
A partir dels 18 mesos el nen o nena se sent atret per altres jocs més complexes, com encaixar objectes de diferents formes i colors en els seus respectius forats, o construcció de torres amb peces bàsiques.

Jocs d’imitació

Tal i com hem comentat anteriorment, els nens i nenes s’ho passen bé posant-se a la vida dels més grans, i és per això que descobreixen els jocs d’imitació:

Passejant, pentinant o banyant les nines i els ninots.
Preparant menjars, jugant amb utensilis de cuina per creure’s grans xefs.