47,00

Disseny versàtil que permet, a més de l’aprenentatge de la llengua de signes espanyola, ser utilitzat per l’aproximació a la lectoescriptura per a nens a partir de 3 anys.

D’una banda trobem l’alfabet dactilològic de la llengua de signes espanyola i, de l’altra, les grafies que corresponen a cada signe en majúscula i minúscula cal·ligràfica.

Només en queden 1 en estoc

Dimensions 16 × 13 × 12 cm
Monjoc recomana

Què és?
Conjunt de 30 cartes de 6 × 8 cm, de fusta de bedoll, amb informació gravada a les dues cares.

Disseny versàtil que permet, a més de l’aprenentatge de la llengua de signes espanyola, ser utilitzat per l’aproximació a la lectoescriptura per a nens a partir de 3 anys.

D’una banda trobem l’alfabet dactilològic de la llengua de signes espanyola i, de l’altra, les grafies que corresponen a cada signe en majúscula i minúscula cal·ligràfica. Inclou consonants, vocals i dígrafs de la llengua castellana.

Per a qui és?
És una eina molt versàtil que afavoreix l’acostament a la lectoescriptura i el coneixement d’una llengua de caràcter visual-gestual als nens i nenes a partir de 3 anys, que és el període en què comencen a mostrar interès per la lectura.

Què desenvolupa?
En una de les cares trobem l’alfabet dactilològic, que és la representació manual de les lletres que componen l’abecedari de la llengua oral.

S’articula a l’altura de l’espatlla amb l’anomenada “mà dominant” i es complementa amb l’articulació oral, de manera que cal visualitzar al mateix temps la configuració de la mà i de la boca.

S’utilitza majoritàriament per:
– Citar noms propis.
– Reproduir paraules de la llengua oral quan aquestes no tenen signe o es desconeixen.
– Identificar un signe quan aquest es presenta per primera vegada.

Ens permet:

Augmentar la coordinació ull-mà pel que es formen indirectament les bases per a la lecto-escriptura.
Afavorir la precisió dels moviments.
Millorar el control del propi cos.
Afavorir els processos cognitius bàsics: percepció, atenció i memòria (espacial, visual i tàctil)
Afavorir l’eliminació de barreres de comunicació amb persones amb diversitat funcional sensorial.
Conscienciar els nens / nenes sobre la diversitat funcional.
A la cara oposada, trobem la corresponent transcripció al castellà d’aquest alfabet. Són 30 fitxes realitzades en rotogravat amb les lletres en majúscula i minúscula cal·ligràfica, de manera que distingim entre:

– color vermell: consonants
– color blau: vocals
– color verd: dígrafs

L’elaboració d’aquest material dels ensenyaments parteix del mètode de Maria Montessori, que s’acosta a la lectoescriptura amb el suport de material que reforça l’aprenentatge de forma multisensorial, establint un paral·lelisme amb les “lletres de paper de vidre” d’aquesta autora.

El nostre alfabet permet seguir la trajectòria de les lletres seguint el buit amb el dit.
D’aquesta manera, els ajuda a reconèixer les formes geomètriques al mateix temps que desenvolupa la seva destresa i aprèn les lletres fonèticament. Després es substitueix el dit per un llapis.

Tots els productes de Fizz ideas són fabricats a Ciudad Real (Espanya), de producció artesanal i són respectuosos amb el medi ambient.

En el següent vídeo, la Marta us ensenya com se signa cadascuna de les lletres de l’alfabet:

    Ressenyes

    Encara no hi ha ressenyes.

    Sigues el primer a opinar “Alfabet dictalològic”